Bild
Nästa artikel
NYHETER

FCA och PSA återupptar produktionen

Publicerad 29 april 2020 (uppdaterad 29 april 2020)
Den för FCA oh PSA gemensamma fabriken Sevel har nu återupptagit produktionen av Ducato, Boxer och Jumper. Fabriken är extra viktig för husbilsmarknaden då den producerar cirka 70 procent av alla basfordon.
Sevel-fabriken i italienska Atessa har 6 000 anställda och kan beskrivas som den viktigaste fabriken för produktion av basfordon till husbilar samt andra lätta nyttofordon. Den är ett gemensamt projekt mellan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) och den i Frankrike baserade PSA Group och här tillverkas både Fiat Ducato, Citroën Jumper och Peugeot Boxer.

I samband med coronautbrottet stängdes fabriken den 17 mars av smittskyddsskäl men har nu, liksom flera andra viktiga bilfabriker, kunnat återuppta produktionen efter att 300 000 kvadratmeter desinficerats. Mängder av andra smittskyddsåtgärder har också vidtagits med social distansering som en bärande idé. Hade fabriken inte kunnat öppnas i detta skede hade det påtagligt påverkat tillverkningen hos bodelsbyggarna och därmed hela husbilsmarknaden.

För att praktiskt hantera de anställdas säkerhet har samtliga anställda fått tillgång till en internetbaserad tjänst med tips och förhållningsregler. Lunchtiderna har spridits ut, de anställdas möjligheter att röra sig mellan olika avdelningar begränsas och skydd har satts upp mellan olika arbetsplatser.

CamperJournal citerar Pietro Gorlier, operativ chef på FCA EMEA regionen, som säger

– På Sevelfabriken i Atessa har vi visat att det är av högsta prioritet att skydda våra anställda. Öppningen av Sevel-anläggningen, såväl som återupptagandet av forsknings- och utvecklingsaktiviteter och serieproduktionen av elektriska och hybridmodeller i Turin- och Melfi-anläggningarna är resultatet av grundliga analyser och förberedelser som FCA har genomfört i samarbete med ledande virologer och andra experter i samarbete med alla fackföreningar. Vi arbetade i tät kontakt med den italienska regeringen och de lokala myndigheterna för att förbereda återupptagandet av produktionen i Italien och samtidigt säkerställa att inga kompromisser görs vad gäller säkerheten för de som arbetar i våra tillverkningsanläggningar och kontor.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.