Nästa artikel
Färre husbilar ska köra genom Gränna
NYHETER

Färre husbilar ska köra genom Gränna

Publicerad 16 november 2019 (uppdaterad 16 november 2019)
Brahegatan, Grännas genomfartsgata, är alltför trafikerad och något måste göras. Nu lägger stadsbyggnadsnämnden fram ett förslag om en ny väg och med anslutning till hamnområdet.
Frågan om genomfartstrafiken i Gränna har rört upp känslorna. Att trafiken skapar problem kan ingen förneka och inte minst större fordon som husbilar och husvagnar proppar lätt igen den smala och charmiga turistgatan där många polkagrisbutiker ligger. 

Å andra sidan finns åkermark från Skiftesvägen ner mot hamnen som också anses viktig att behålla och där har ortsbefolkningen gett uttryck för missnöje om den tas i anspråk vilket samtidigt trafikmässigt skulle göra det enklare.

Nu har en kompromiss nåtts och utredningar visar att en ny sträckning ska minska trafiken under sommarsäsongen på Brahegatan med en tredledel om man skyltar så att husvagnar och husbilar till campingen samt nyttotrafik till Visingsö tar den nya vägen. Detta kan komma att innebära någon form av förbud för genomfart på Brahegatan för större fordon.

Det planeras samtidigt för 200 bostäder i samband med restriktionerna på Brahegatan.

– Jag är nöjd med det förslag som nu läggs, säger Anders Samuelsson (C) ordförande i stadsbyggnadsnämnden till SVT som uppmärksammar frågan. Vi har lyssnat på opinionen och förhoppningsvis får vi lite fred i Gränna nu. Det viktiga är att vi kan avlasta Brahegatan, vilket det här förslaget gör. Nu hoppas vi att vi kan bygga den här sträckningen och sedan göra en utvärdering.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.