Bild
Nästa artikel
NYHETER

Fåröfärjan orsakar ofta skador

Publicerad 26 juni 2017 (uppdaterad 26 juni 2017)
Trafikverket är generellt sagt skeptiska när bilister ställer krav på ersättning för brister i trafikmiljön som gett skador på fordon. Inte någon skada som inträffat på Gotland har godkänts men några bilister på Fåröfärjan har fått rätt.

P4 Gotland rapporterar att Fåröfärjan har orsakat en rad bilister bekymmer. En bilist, Rolf Lindberg, fick bommen över bilen, trots grönt ljus att köra ombord skriver SR på sin hemsida.

Trafikverket har dock i flera fall gått med på att de är vållande och att bilar har skadats av färjepersonalens försumlighet.

Exempel som P4 Gotland tar upp gäller bland annat en husvagnsägare där bommen fälldes ner och slog i taket på husvagnen när inte mer än en meter av den passerat. Ytterligare exempel de skriver om gäller Fåröbon Frans Brozén som säger att han fått skador vid två tillfällen men att han endast fick ersättning för den ena. Ett annat exempel gällde att färjeklaffen, när den höjdes, skadade ena baklyset på ett fordon.

Trafikverket har de senaste tre åren ersatt bilister med totalt 25 000 kronor för "trafikmissöden" i samband med transporten över Fårösundsleden med Fåröfärjan.

Det finns dock även exempel på skadedrabbade som blivit utan ersättning, exempelvis när det varit trångt ombord och det blivit plåtskador, eller då motorcyklar vält över fordon, när färjan lagt till hårt.

Fåröfärjans tidtabell hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.