Foto: Stena Line

Nästa artikel
Färja Göteborg-Danmark
Nyheter

Färja Göteborg-Danmark

Publicerad 21 juli 2015

Foto: Stena Line

Hör du till dem som gärna tar husbilen på båten när du åker till Danmark från Göteborg? Då har du säkert sett att Stena Jutlandica blev påkörd av ett annat fartyg och därför har tagits ur trafik för service. Nu kommer en ersättare som sätts in från lördag.
Olyckan där Stena Jutlandica blev påkörd av ett annat fartyg medför att färjan är tagen ur trafik för reparation till och med 2 augusti. Stena Line flyttar därför fartyget M/S Ask till linjen Göteborg-Frederikshavn. M/S Ask är ett RoPax-fartyg vilket innebär att hon kan ta både passagerare och frakt.

M/S Ask kommer inledningsvis att gå med en avgång om dagen från respektive hamn. Premiärturen planeras till klockan 21.00 nu på lördag den 25 juli, från Frederikshavn.
– Med M/S Ask på plats kan vi flytta ännu mer frakt från Stena Danica så att hon kan gå med fler passagerare och bilar, säger Niclas Mårtensson, vice vd på Stena Line i ett pressmeddelande.

De passagerare som har resor bokade med Stena Jutlandica ombeds kontakta Stena Lines kundservice på 0770-57 57 00 för ombokning av biljetter.
M/S Ask kommer inledningsvis att använda Stena Jutlandicas läge vid Masthuggskajen i Göteborg och läge 4 i Frederikshavn.

Fakta om fartyget:
M/S Ask är byggd 1982 i Italien och är något mindre än Stena Jutlandica, 171 x 20 meter, jämfört med 184,4x 27,8 meter. Hennes totala kapacitet är 186 passagerare och cirka 100 lastbilar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.