Nästa artikel
Ett bord som inte finns när det inte behövs
NYHETER

Ett bord som inte finns när det inte behövs

Publicerad 29 september 2015 (uppdaterad 29 september 2015)
Bord som kan tas bort är inte någon nyhet men nu lanserar Project 2000 ett innovativt dinettbord som försvinner in i väggen med ett enkelt handgrepp. Därmed försvinner även problemet med förvaringen av bordsskivan.

Det Bologna-baserade företaget Tecnoform har specialiserat sig på tillverkning av möbelkomponenter för husvagnar och husbilar och 2012 gjorde om en husvagn från Airstream med en fjärrstyrd mekanism för att lyfta den centrala sängen i sovrummet. På Caravan Salon 2015, är nyheten en bordsmekanism för dinetten som gör att bordet kan "försvinna" in i väggen.

Lösningen har utvecklats för två "Show Campers" som byggdes av Fiat i samarbete med Tecnoform och presenterades vid Caravan Salon i Düsseldorf och på Salone del Camper i Parma.

- Systemet består av ett skal förankrad på väggen som innehåller bordet och mekanismen för att öppna den, säger Davide Nardini, VD för projektgruppen Project 2000 srl och fortsätter det räcker för att lyfta bordet i vertikalt och sedan vänds det horisontellt 90 grader. Det finns inga bordsben, och detta är en stor fördel.

Konstruktionen väger som ett vanligt dinettebord eftersom skalets ökade vikt kompenseras av att bordet inte har traditionella bordsben. Inneslutningen i profilerad aliminium är bara 140 mm tjock och göms i inredningen med samma design som övrig inredning. Bordet är tänkt att finnas i en mängd dimensioner för att passa de flesta mobila boenden och har två vikbara partier för att ytterligare förstora ytan.

- Vi har utvecklat det här bordet tillsammans med Tecnoform och är mycket nöjda med detta partnerskap, berättar Davide Nardini i pressmeddelandet. Möjligheten att med en enda rörelse fälla upp bordet öppnar nya möjligheter att skapa rymd i inredningen. När bordet inte behövs är det enkelt att fälla ihop och bordsskivan behöver inte ta utrymme i något skåp.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.