Bild
Nästa artikel
NYHETER

Erwin Hymer Group Sverige får ny VD

Publicerad 24 september 2015 (uppdaterad 24 september 2015)

Nya vd:n Erik Uppsäll har varit med i vår systertidning Klassiker ett flertal gånger. Här med sin SAAB.

Utvecklingen av Erwin Hymer Group Sverige fortsätter och tjänsten som VD är tillsatt av Erik Uppsäll. Rekryteringen av honom görs för att företaget ska fortsätta sin expansion på den svenska marknaden för husbilar.
Erwin Hymer Group Sverige importerar bland annat husbilar från Hymer, Carado, Bürstner och Laika. Nu tar företaget nästa steg i och med att tjänsten som VD tillsätts av Erik Uppsäll. Erik har lång erfarenhet från bilbranschen och har bland annat verkat inom Hyundai och Citroën. Närmast har Erik arbetat inom Fiat Chrysler Automobiles Sweden AB som försäljningsdirektör inom Fleet på den skandinaviska marknaden. 

-Med Erik Uppsäll i spetsen stärker vi upp organisationen och ökar förutsättningarna att nå våra mål, berättar Aner Engstrand delägare Erwin Hymer Group Sverige i ett pressmeddelande. Erik kommer att utveckla återförsäljarnätet, säkerställa rutiner och leda hela gruppens arbete, fortsätter han. Eriks erfarenhet är värdefull för oss och han är väl förberedd för uppdraget. Därför är vi glada att kunna presentera honom som ny medarbetare och VD för Erwin Hymer Group Sverige avslutar Aner. Erik Uppsäll är 59 år och ett välkänt namn inom bilbranschen. Han har verkat både på uppdrag av skandinaviska generalagenter men även som lokal återförsäljare och egenföretagare. Detta gör honom väl rustad för kommande frågor inom uppdraget. Erik som är bosatt i Västerås kommer att utgå från huvudkontoret i Örebro men verka över hela landet. Även bland motorintresserade är Erik Uppsäll ett välkänt namn med många mil bakom ratten i rallyskogarna.

- Jag ser med fram emot att sätta mig in i en för mig ny bransch och tänker dra nytta av mina erfarenheter från bilvärlden säger Erik Uppsäll. Som rallyförare älskar jag hög fart mot tydligt mål och då krävs snabba beslut. Min roll i företaget blir både att gasa och bromsa, avslöjar Erik i pressmeddelandet. Fokus är fortsatt utveckling samtidigt som vi måste säkerställa påbörjade processer. Förhoppningsvis kan jag utifrån mina tidigare erfarenheter bidra med nya infallsvinklar och tillsammans med mina kollegor driva utvecklingen av Erwin Hymer Group Sverige avslutar Erik.

Här kan du läsa en artikel om Erik Uppsälls rallyerfarenheter i tidningen Klassiker.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.