Bild
Nästa artikel
Nyheter

Enormt badhus växer

Publicerad 6 november 2015 (uppdaterad 6 november 2015)

Badhuset rymmer nästan nio av Stockholms Globen.

Tropik- och badlandskapet Tropical Islands tio mil söder om Berlin är världskänt för sin enorma storlek. Men det 350 meter långa och 107 meter höga badhuset växer nu ännu mer.
Tycker du att det är långt till de riktiga tropikerna så finns ett närmare alternativ söder om Berlin, perfekt för en utflykt med fritidsfordon, nämligen Tropical Islands. Det är ett badlandskap inrymt i en av världens största byggnader i sitt slag. Huset är så stort att man kan trycka in nästan nio Stockholm Globe Arena innanför väggarna.
Läs mer om Tropical Islands i denna artikel som vi skrev 2011.

Sedan 2011 har dock en hel del förändrats, själva campingområdet intill har vuxit och så även badet som till och med vuxit ur sitt enorma skal vid det här laget. I mars öppnar det nya stora badområdet utomhus som även det blir imponerande.

Trots att det ofta är minusgrader även i trakterna av Berlin så ska utebadet vara öppet året om. Det nya badområdet byggs på en 35.000 kvm stor yta och förutom bäckar och pooler byggs även Tysklands längsta forsfärd i konstgjord form.

Adress:
Tropical Islands
Tropical-Islands-Allee 1
15910 Krausnick
GPS: N52°02'10" E13°44'47"

Google maps: här och här
Hemsida: www.tropical-islands.de

En häftig syn när man närmar sig badhuset.

Det nya utomhusområdet.

Badets egen camping håller hög klass. För den som klarar sig utan el går det att stå på parkeringen utanför badhuset också.

Inomhusgata i skymningsljus.

Showen på kvällen ingår i entrén.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.