Bild
Nästa artikel
NYHETER

England backar om ny husbilsskatt

Publicerad 22 april 2020 (uppdaterad 22 april 2020)
Även England har sin kamp om nivån på husbilars skatt. Till skillnad från i Sverige har dock deras regering nu backat efter att i höstas ha genomfört en höjning på 705 procent.

Företaget Perthshire Caravans varnade förra året för följderna av att beskatta husbilar efter samma regelverk som personbilar då de befarade att det skulle ha mycket stor negativ inverkan på branschen. Fram till september 2019 beskattades de på samma sätt som de basfordon de byggs på men efter det ändrades beskattningsgrunden till den som personbilar har. Resultated blev att beskattningen ökade från £265 till £2,315 under de fem första åren.

Nu har denna nya beskattningsregel upphävts och beskattningen återgår till det som gällde tidigare och det med närmast omedelbar verkan. I artikeln i The Courier uttalar sig Claire McCormack som är VD på Perthshire Caravans

– Perthshire Caravans är stolta över att ha varit en del av den lyckade kampanjen och rörelsen som lett fram till förändringen. Kampanjen samlade stöd från hela branschen på ett sätt som aldrig tidigare eftersom skattehöjningen verkligen var en tuff affär för konsumenter, återförsäljare och tillverkare. Det här är verkligen en viktig seger som framför allt ger en betydligt mer rättvis uppgörelse för konsumenterna.

Här hittar du artikeln (engelska)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.