Bild
Nästa artikel
NYHETER

En husbil för vinterfantasten

Publicerad 6 februari 2018 (uppdaterad 8 februari 2018)
Nu måste man kanske inte älska att kvicksilvret försvinner ur termometern för att ha nytta av vinteregenskaper men det går inte att förneka att Nordic tagit fram den här modellen för att även klara kung Bores raseri.
Nordic, med 28 års erfarenhet av specialbyggda husbilar, benämner själva den som en äkta Året-Runt-Husbil för bekvämt vildmarksliv och utöver den välisolerade bodelen har den exempelvis inkopplingsbar fyrhjulsdrift med lågväxel för att vare sig fastna i snödrivor eller i modd.

Bilen är byggd på Mercedes Sprinter 519 chassi, är utrustad med en 190 hästkrafters motor och har en totalvikt på fem ton.

Den vattenburna golvvärmen (Alde) som även finns i hygienutrymmet använder sig av gas men har även en elpatron på 3 kW samt värmeväxlare. I förarhytten återfinns en värmematta från Alde men räcker inte det finns ett extra värmepaket med fläkt. Övrig värme går på diesel. En detalj är att det finns en instegsgarderob med värme i botten för att värma sina skor vid bodelsdörren.

Nordic bygger bilar mycket efter kundens önskemål men i utrustningspaketet nämner de själva farthållare, aircondition, komfortstolar, isolerade skjutdörrar, handukstork, defroster Eis Ex, TV-antenn med förstärkare, 175 liters kylskåp, automatlåda, dragkrok 2 ton, Mercedes Benz körhjälpspaket, ljus och regnsensor, Bi-Xeonljus, airbag för både förare och passagerare, GPS / CD / Backkamera, 360 grader kamera från Dometic, tre stycken extraljus, Alde Smart Control, Intranät med 4G samt GPS, Markis PW 1500 4,5 meter, cykelställ, platta flexi solpaneler, stege med takräcke, låsbar säkerhetsbåge vid dörren, centraldamsugare och utvändig dusch. Hur man vill utrusta bilen blir mest en prisfråga och detta exemplar kostar 1 907 017 kronor vilket förmodligen är rekord vad gäller halvintegrerade husbilar i Sverige.

Den planlösningsmodell som visas upp på Kistamässan är Nordic Explore Högbädd vilket passar den som önskar lasta mycket eftersom den har stort lastutrymme under sängarna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.