Nästa artikel
Elnaghträff för Facebookgrupp
Nyheter

Elnaghträff för Facebookgrupp

Publicerad 21 maj 2019
Facebooksgruppen "Vi som kör Elnagh husbilar" hade i helgen sin andra träff.
Facebooksgruppen "Vi som kör Elnagh husbilar" startades 2017 av Gert-Inge Rydbeck. I dag är det 330 medlemmar och tre administratörer har hand om gruppen. Förra året hade gruppen sin första träff på Kinnekulle där det kom 17 bilar. I år förlades träffen till Eksjö camping den 17–19 maj och det var drygt 50 anmälda bilar, i slutändan var det 44 bilar som kom till träffen.

De första bilarna började droppa in redan under torsdagseftermiddagen och på fredag morgon rullade bil efter bil in på campingen, framåt 18-tiden hade alla 44 kommit. Alla anmälda fick en goodiebag med husbilsrelaterade produkter skänkta av olika företag i Sverige. Fredagskvällen inleddes med en tipspromenad runt bilarna, frågorna handlade främst om Elnagh och Eksjö stad. Resten av kvällen var det husbilssnack mellan bilarna.

På lördagsförmiddagen hade Eksjö turistbyrå sponsrat en rundtur i gamla Eksjö med campingens egna tåg. Intresset var stort så det blev tre turer innan alla hade kommit med. Klockan 12.30 hämtade bussar upp för en tur till importören Hobby Fritid i Tenhult, där det bjöds på italiensk delikatess och dryck. Där fanns också möjlighet att titta på 2019 års modeller av Elnaghbilar.

Tillbaka till campingen började förberedelser inför kvällens grillbuffé som även den var sponsrad av Hobby Fritid. Bord dukades upp på gatan mellan bilarna men precis när maten var klar började det regna. Några sura miner syntes dock inte utan besökarna hämtade regnjackor och paraplyer från husbilarna och hade en fortsatt trevlig kväll. Söndag morgon var det dags att bryta upp men en del stannade kvar en natt till för att hinna utforska Eksjö mer. Arrangörerna blev mycket nöjda och tackar sponsorer och gäster som gjorde att träffen blev hellyckad och alla var överens om att det blir en träff nästa år igen någonstans i Mellansverige.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.