Bild
Nästa artikel
NYHETER

Elmia-utbyggnad blir försenad

Publicerad 11 november 2019
Husbils- och husvagnsfolkets Mekka, Elmia, håller på att byggas om och få 9 000 kvadratmeter yta i en ny utställningshall. Men planerna har inte gått smärtfritt och nu räknar man med en försening.
Som vi tidigare skrivit om är det en ny mässhall på gång i Elmia, ett projekt som budgeterats till en halv miljard. Beslutet togs i november 2018 då kommunfullmäktige i Jönköping gav klartecken till den planerade utbyggnaden som bland annat omfattar en ny utställningshall på 9 000 kvadratmeter bakom Tipshallen samt nya mässtråk, restauranger, kök och förråd.

Men byggandet kommer att försenas på grund av en begäran om överprövning av beslutet i den offentliga upphandlingen om vem som ska få entreprenaden. Det innebär sannolikt att den nya mässhallen inte kommer kunna bli klar till Elmias 60-årsjubileum år 2021.

– Vi tycker det är tråkigt för alla inblandade parter att projektet inte kan startas eller slutföras enligt vår tidplan. Men eftersom Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB är ett kommunalt bolag som lyder under lagen om offentlig upphandling så respekterar vi processen för överprövning och nu ligger ärendet hos Förvaltningsrätten, säger Magnus Olsson, vd för Jönköpings Fastighetsutveckling AB till Industritorget som uppmärksammat situationen.

Nu ligger ärendet hos förvaltningsrätten som ska ta ställning till överklagandet.

– Genom nybygget får vi bättre flöden och logistik vilket ger förutsättningar för fler mässor och event parallellt. Vi utvecklar också mer ”green tech” och upplevelsebaserad yta för Elmias utställare och besökare. Naturligtvis är förseningen jättetråkig för både Elmias kunder och för regionen. Elmias utveckling ger stora ringar på vattnet i form av affärsutveckling, innovationer, upplevelser och därmed arbetstillfällen, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia AB.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.