Bild
Nästa artikel
NYHETER

Ekstakusten kan bli tillåten för camping

Publicerad 23 februari 2018 (uppdaterad 23 februari 2018)
Naturreservatet Ekstakusten på Gotland är ett populärt och vackert ställe men förbjudet att övernatta i. Nu kan det dock bli ändring på det om Länsstyrelsens förslag blir verklighet.

HelaGotland.se skriver att Länsstyrelsen nu har kommit med sitt förslag om hur reglerna vid Naturreservatet Ekstakusten ska ändras och när det gäller husvagnar och husbilar vill de tillåta övernattning.

I ett bredare perspektiv är det förändringar i den större kategorin. Länsstyrelsen föreslår att de tidigare besluten upphävs och vill i stället ha ett utvidgat reservat med nya regler.

Reservatet föreslås bli utvidgat och gälla även 200 meter ut från stranden samt att det temporära förbudet mot att ta strandgrus permanentas.

För husvagnar och husbilar menar Länsstyrelsen att man bör lätta på bestämmelserna. Det hittillsvarande förbudet mot att övernatta på reservatets parkeringsplatser tas bort och parkering under 24 timmar föreslås bli tillåtet med reservationen att förtält och utemöbler även fortsättningsvis blir förbjudet.

Fram till den 20 mars får gotlänningarna yttra sig om Länsstyrelsens förslag.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.