Bild
Nästa artikel
NYHETER

Dundret får 200 nya platser för husvagnar

Publicerad 1 juni 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Nu blir det nya tag vid Dundret, fjälltoppen vid Gällivare. Efter de ekonomiska bekymmer som ledde fram till konkurs för Dundrets skidanläggning i februari tar en ny ägare över och han ska utveckla anläggningen rejält.

Dundret beskrivs ofta somn fjället mitt i stan, och staden är Gällivare. Anläggningen erbjuder idag längdspår, turåkning, offpist och 15 nedfarter och med liften Dundret Express tar man sig upp till en av topparna. Skidåkning erbjuds under drygt sex månader, från november till maj, övrig tid kan man ta sig till toppen med bil och njuta av en hänförande utsikt.

Trots fördelarna har anläggningen kantats av ekonomiska problem vilket ledde fram till konkursen i februari. Under onsdagseftermiddagen kom dock beskedet att gällivarebon och ägaren av Quality Hotel i Gällivare Peter Aasa har köpt anläggningen på Dundret av konkursboet och nu drar igång nya satsningar för 13 miljoner kronor. Det blir ny restaurang med sporttema vid liftarna, nytt servicehus, nya grillplatser, förbättringar i banområdet och 200 nya husvagnsplatser vid liftarna och längs backen skriver flera medier. Detta ska ändra den tidigare dåliga lönsamheten och återigen göra Dundret till en attraktiv plats för turism.

– Ja, nu jäklar ska det gå. Jag räknar med att få lönsamhet. Vi får driftsfördelar i och med Quality Hotel-kedjan. Det känns superkul. Det är en rolig anläggning. Utan Dundret blir Gällivare tråkigare, säger Peter Aasa till tidningen Norrbottens affärer.

En grupp besökare som den nya ägaren Peter Aasa vill satsa på är barnfamiljer som ska lockas med attraktiva helgpaket men även skoteråkare som ska få en egen backe.

– Det här är väldigt bra för hela näringslivet och kommunen i Gällivare. Peter kommer utveckla verksamheten och satsa på Dundret, säger konkursförvaltaren Lars Nylund.

Det nya bolaget Lappland Discovery tar över verksamheten från och med idag.

Här hittar du Dundrets hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.