Bild
Nästa artikel
NYHETER

Dometic har goda utsikter

Publicerad 19 april 2017 (uppdaterad 24 april 2017)
Registreringarna av framför allt husbilar ökar och nu märks det allt mer i tillverkningsledet där många företag expanderar. Även de som rekommenderar finansiella placeringar lyfter fram branschens goda utsikter, den här gången Dometic.
Tidningen Placera ger, som namnet antyder, placeringsråd i aktier och de uppmärksammar nu Dometic som fortsätter att expandera. Det ger en antydan om att även placerare ser goda framtidsutsikter för mobilt boende då de ger rådet att köpa aktien. 

Tidningen konstaterar att allt fler spenderar mer och mer på fritidsaktiviteter och inte minst på husbilar. Dessutom blev det rekord för campingbranschen 2016 och "det finns en allmän trend att vilja tillbringa mer tid utomhus med full flexibilitet och komfort" vilket gynnar Dometic.

Dometics nettoomsättning ökade organiskt med 7 procent ifjol. Sedan 2014 har omsättningen ökat med över 40 procent till 12,4 miljarder kronor, skriver Placera.

Dometics största marknad är USA som även de har en starkt ökande husbils och husvagnsförsäljning, 15 procent upp jämfört med 2015. I Europa ökade nyregistreringarna med 11 procent. Trenden med allt lyxigare inredningar gynnar Dometic som både drar nytta av volymtillväxten och lyxtrenden. Rörelsemarginalen ökade ifjol med 0,8 procentenheter till 13,1 procent. Sedan 2014 har den ökat med 1,5 procentenheter.

ERBJUDANDE: 

Dometics vd är optimistisk och tror både på en tillväxt på 5 procent och att rörelsemarginalen ökar mot 15 procent. 2017 års första kommentarer och branschstatistik tyder på att uppgången för fritidsfordon fortsätter.

Kabe menar att orderingången ökar snabbt inför 2017 och i USA rapporterar, enligt Placera, en av världens största RV-tillverkare, Thor Industries, att de förväntar sig nya rekordvolymer i år.

Vi som konsumenter har alltså ytterligare en anledning att tro att det blir allt fler personer som kommer att vilja uppleva ett mobilt boende framöver.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.