Nästa artikel
Dometic CFX3 vinner Red Dot
NYHETER

Dometic CFX3 vinner Red Dot

Publicerad 2 april 2020 (uppdaterad 2 april 2020)
Den nya generationen bärbara kyl- och frysboxar från Dometic har tilldelats design- och teknikpriset Red Dot.
Red Dot är ett internationellt pris som premierar nyskapande produkter inom en rad teknikområden. Till 2020 års bedömning ställde designers och företag från 60 länder upp med fler än 6 500 produkter. En internationell jury konsulterar dessutom experter inom olika produktgrupper för att utse årets vinnare. 

Bedömningsprocessen tar flera dagar i anspråk och har några väsentliga kriterier. Till de estetiska hör materialval, hantverksskicklighet, ytstruktur, ergonomi samt funktionalitet. Efter ordentliga överläggningar utses vinnarna enligt mottot " I sökandet efter bra design och innovation får bara de bästa ett pris ".

Dometics serie med kylboxar vänder sig till personer med en aktiv livsstil. Den ansågs ha ett tåligt men lätt ytterhölje som försetts med smarta aluminiumhandtag för att vara enkel att bära. Vidare utmärkte sig tekniken med kompressorn, strömsnålheten samt styrningen via en app.

– Vi lyssnade på vad konsumenten verkligen vill när vi utvecklade Dometic CFX3. Även aktiva människor ute på äventyr vill ha färsk och hälsosam mat utan att behöva begränsa tiden de spenderar för aktiviteter. Det är fantastiskt att se vår Dometic CFX3s smarta och vackra design med vår branschledande teknik har vunnit Red Dot, skriver Dr. Anton Lundqvist, CTO, Dometic Group i pressmeddelandet.

– Vinnarna av Red Dot Award har bevisat att de har skapat utmärkta produkter som är värda att få priset. Produkterna vann juryn inte bara genom sin estetiska utan också tack vare deras ojämförliga funktionalitet. Med sin design sätter prisvinnarna en ny standard i sin bransch. Jag vill uppriktigt gratulera dem till deras framgång, skriver  Professor Dr. Peter Zec, grundare och CEO för Red Dot.

Vinnarna av årets Red Dot presenteras i utställningen “Design on Stage” i Red Dot Design Museum i Essen, i årsboken som ges ut i juli samt på Red Dots hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.