Bild
Nästa artikel
NYHETER

Digital storsatsning inom naturturism ska lyfta svenska destinationer

Publicerad 1 mars 2021
Femton svenska destinationer och aktörer verksamma inom turism och outdoor har nu anslutit sig till den nya digitala plattformen Nordic Outdoor Adventures (NOA). Plattformen ska inspirera till ett rikt friluftsliv oberoende av säsong.

Arbetet med att ta fram Sveriges främsta destinationer för friluftsliv och placera ut på den digitala kartan är nu i full gång och till viss del går det redan nu att se vad som är på gång. Fullskalig lansering sker under mars och flera destinationer och marknadsaktörer har redan nu lyfta upp sina äventyr på plattformen. Bland de som anslutit sig finns Tiveden, Höga Kusten, Visit Jönköping, Bergslagen Cycling och Bjärehalvön som genom Nordic Outdoor Adventures får berätta om sina destinationer och erbjudanden direkt till de som är intresserade. 

– Alla satsningar som görs inom naturturism och som driver trafik till Sverige samt våra destinationer är viktiga, säger Hans Traav, Utvecklingschef hos Laxå Kommun. Laxå Kommun ser stora möjligheter att genom NOAs digitala plattform berätta om destination Tiveden och aktörer som har öppet året om.

Till hjälp i arbetet med att välja ut Sveriges mest äventyrliga destinationer har Nordic Outdoor Adventures professionella äventyraren, Renata Chlumska, som tror på idén bakom NOA och vill ge fler chansen att upptäcka givande destinationer för äventyr. 

– Att få ge friluftsutövare inspiration, information och insikter inom outdoor är för mig grundläggande och viktigt. Med hjälp av plattformen Nordic Outdoor Adventures kan fler på ett smidigt och enkelt sätt hitta sitt nästa äventyr, berättar Renata Chlumska.

Genom att erbjuda en sofistikerad digital plattform kan regioner, destinationer och detaljhandeln nå ut till fler av dem som nu söker efter nya upplevelser. Relevant innehåll i form av destinationer, vandring, paddling, cykling, jakt, fiske, matlagning, kartor, events, kalendarium med mera ska samla användare och marknadsaktörer på en och samma plats och skapa en samling runt en digital lägereld. Visionen bakom Nordic Outdoor Adventures är inte att ändra på naturen utan snarare sättet som människor får tillgång till den.

Här hittar du det som just nu finna att tillgå på Nordic Outdoor Adventures (NOA)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.