Bild
Nästa artikel
NYHETER

Dethleffs startar sin produktion igen

Publicerad 14 april 2020 (uppdaterad 14 april 2020)
För två och en halv vecka sedan stoppade Dethleffs sin produktion i Isny men idag var det dags för återstarten.

Situationen för den europeiska bilindustrin i samband med corona-utbrottet har varit problematisk men nu syns i varje fall en ljusglimt i och med att Dethleffs idag återstartar sin produktion. I samband med detta har nya hygienkrav införts för att så långt som möjligt säkerställa att smittan inte sprids skriver Dethleffs i ett pressmeddelande. Hittills har ingen av de anställda råkat ut för smittan.

– Ett team på 16 personer, stöttat av ett tyskt hygieninstitut, har under produktionsstoppet utnyttjat tiden till att införa en rad förhållningsregler vid alla avdelningar, säger Alexander Leopold som är driftansvarig hos Dethleffs.

Med hjälp av avståndsmarkeringar på 1,5 meter ska de anställda påminnas om att hålla avstånd, vilket även gäller på de produktionsmöten som hålls på mornarna där avstånden mellan personerna ökats. Dethleffs textilleverantörer har tagit fram ansiktsmasker till de anställda, även det för att minska spridningsrisken.

I övrigt gäller sedvanliga handhygienregler med sprit vid samtliga ingångar, hårda regler för tillträde till lokalerna, hemmaarbete i största möjliga mån och minsta möjliga antal externa möten. Matsalen och besökscentret hålls fortsatt stängt.

Informationen till de anställda som kommer från 33 olika länder meddelas på respektive språk. Ett speciellt verktyg har tagits fram så att inga händer behöver röra vid strömbrytare och annan teknisk utrustning som de anställda normalt reglerar med fingrarna. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.