Bild
Nästa artikel
husbilar

Dethleffs gör plåtis på Nissan – vi tar en smygtitt!

Publicerad 2022-02-23 07:00 (uppdaterad 2022-02-23 07:40)
Husbil med popup-tak med berg i bakgrunden, Nissan, Dethleffs
Med Seaside som byggs på Nissan Primastar har Dethleffs premiär för en plåtis byggd på det japanska märket.
En japan är nyast i stan. I mars 2022 presenteras Dethleffs nya samarbete: En plåtis som byggts på Nissan Primastar och fått namnet Seaside.

Att Nissan vill in på husbilsmarknaden är kanske inte konstigt. Intresset för fritidsfordon blir allt större och försäljningssiffrorna för husbilar ökar.

– Fler och fler kunder är intresserade av campingsemester och letar efter en produkt som är både kompakt och lämplig för vardagsbruk. Det är därför roligt att vi har hittat en erfaren partner i Dethleffs, säger Bernhard Hohns, Manager LCV Nissan Germany i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte klart om Nissan Seaside av Dethleffs kommer att säljas på den svenska marknaden. Men här är en snabbtitt på hur den kommer att se ut:

Det är klassiska VW California som är grunden till Nissan Seaside av Dethleffs. Den har pentry och garderob på förarsidan, popup-tak med säng och möjlighet att bädda ytterligare en säng bak i fordonet.
Tack vare ett smart rälssystem kan upp till sex individuella säten skapas i fordonet. De kan sedan vändas eller tas bort utan verktyg. Bordet är också flyttbart – och går att använda även utanför bilen.

Pentryt består av en tvålågig gasspis, ett 36-liters kylskåp och en diskbänk i rostfritt stål. Färskvattentanken rymmer 29 liter.
Den nedre sängen mäter  2,00 x 1,25 meter. Den andra bädden i popup-taket är 1,89 x 1,25 meter. Eftersom maxlasten på taket är 240 kilo kan två personer sova där utan problem. Popup-takets väggar har öppningar så att man ska kunna njuta av utsikt och friskluft.
Nissan Primastar (Seaside)
Basfordon: Nissan Primastar
Motor: Minst 150 hk och 170 hk 2,0-liters dubbelturbodieselmotor mot en extra kostnad. Antingen sexväxlad automat eller med sexväxlad manuell växellåda.
Assistanssystem: Ljus- och regnsensorer, helljusassistent, farthållare med hastighetsbegränsare, dödavinkelassistent, nödbromsassistent, trafikskylt och hastighetsavkänning.
Luftkonditionering
Extra värme
Navigationssystem med 8-tums pekskärm
Backkamera
DAB-radio
Släpvagnskoppling är tillval

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.