Nästa artikel
Den enda som finns
NYHETER

Den enda som finns

Publicerad 9 maj 2016 (uppdaterad 24 oktober 2019)
Det har varit många evenemang den gångna helgen och förmodligen en av de mest speciella husvagnarna som visades upp var denna prototyp till de tre Eurolite som byggts. Dock var de tre enkelaxlade.

Ystads Allehanda var på besök på Campingveteranernas Europaträff ECCR 2016 i Skrea där de träffade på Janne "Matta" Olsson, stolt ägare till den här unika husvagnen.

I artikeln berättas om såväl ägaren som hur han kom över den här husvagnen. Inte många kan ju skryta med att de har den enda husvagnen i sitt slag, dessutom både som tillverkad och kvarvarande. Bilen husvagnen dras av är en Buick '69 Electra cab, och Matta tycker de passar perfekt ihop eftersom det ser fel ut med en normalhög husvagn efter en cab.

Den här prototypen byggdes av ett Holländskt företag och blev förlaga till de tre som senare kom att byggas men då inte med boggie.

I artikeln finns dessutom fler bilder på vagnen som fälls upp elektriskt. Allt i vagnen, inklusive textilier, är original.

Här hittar du artikeln i Ystads Allehanda och här är en gammal annons på en enkelaxlad (det lär ha byggts 3 st enkelaxlade längre och tre stycken kortare)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.