Nästa artikel
Dekra Bilbesiktning ska bygga många nya stationer
NYHETER

Dekra Bilbesiktning ska bygga många nya stationer

Publicerad 16 november 2020 (uppdaterad 16 november 2020)
Antalet besiktningsstationer fortsätter att öka och nu planerar Dekra att under de närmaste åren kraftigt investera i nya stationer. 70 stationer ska nu bli hundra.

Besiktningsföretaget Dekra Automotive AB planerar under de kommande åren att bygga ett 30-tal nya besiktningsstationer och samtidigt anställa många nya besiktningstekniker. Redan i november 2020 rekryteras ett 30-tal nya tekniker till de befintliga besiktningsstationerna i Sverige, främst i Stockholmsområdet men även i Västra Götaland och i Malmö-området.

– De senaste årens framgångar har gjort att vi vågar satsa på framtiden. Ambitionen är klar. Dekra ska ha etablerat minst 100 besiktningsstationer och kraftigt utöka antalet medarbetare de kommande åren, säger Jan Martinsson, VD på Dekra Automotive AB.

Bolaget har redan tecknat kontrakt på ett flertal orter och fler platser för nyetableringar är under diskussion med fastighetsägare.

John Sundström, operativ chef på Dekra Automotive säger

– Vi behöver nu 30 nya besiktningstekniker i Sverige. Vår ambition att skapa en kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts är en framgångsfaktor.

Idag driver Dekra 70 besiktningsstationer och har 210 anställda. De är, som regelverket kräver, ackrediterade av Swedac för att utföra kontrollbesiktning och registreringsbesiktning av fordon i Sverige.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.