Nästa artikel
Dags för gasolkoll
NYHETER

Dags för gasolkoll

Publicerad 8 augusti 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Har du kontrollerat gasolanläggningen nyligen eller lever du i villfarelsen att det ingår i besiktningen? Sedan fem år är det ägaren som skall kontrollera detta!

När det för fem år sedan blev frivilligt att besiktiga gasolanläggningen valde ungefär hälften bort att testa gasolanläggningen rapporterar Sveriges Radios lokala stationer och hänvisar till statistik från Opus bilprovning, Svensk bilprovning och Besikta.

– Det var helt klart vansinne att ta bort den eftersom det finns många gamla vagnar med mycket gamla gasolanläggningar, säger Håkan Gusteus, kvalitetschef på Svensk camping, till P4 Halland.

Alla besiktningsföretag erbjuder test av gasolanläggningen och om du inte själv är helt säker på hur du kontrollerar slangar och anslutningar kan det vara en god idé att betala för tjänsten. Men tänk på att du måste säga till om detta när du bokar tid!

Eftersom det varje år inträffar ett antal onödiga bränder i mobila boenden i samband med gasolanvändning har vi skrivit ett flertal artiklar om detta under årens lopp. Läs gärna vår artikel från 2010, även länk till höger, den är fortfarande lika aktuell! Det finns även artiklar om tekniska hjälpmedel som gasollarm för att upptäcka problemen innan de blir akuta och ett brandlarm kan rädda liv!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.