Idag bjuder vi på tre lättlagade pastarätter. Recept för fyra personer av Karin Andersson.
Thailändsk nudelpasta med biff och koriander
Ingredienser 4 portioner
300 g äggnudlar
200 g lövbiff
4 msk solrosolja
1 st gul lök
4 st salladslökar
400 g broccoli
4 msk ostronsås
2 st vitlökar
saft av 2 st lime
1 msk honung
en halv hackad chili
koriander efter smak
Så gör du
Koka upp vatten och lägg i nudlarna i 3 minuter. Häll av och ställ vid sidan så länge. Strimla lövbiffen. Hetta upp oljan i en stekpanna (alternativt wok). Stek köttet ett par minuter och lägg över på en tallrik. Koka upp broccolin i pannan med lite vatten, lägg också detta på en tallrik så länge. Fräs den strimlade löken och häll i de övriga ingredienserna. Den hackade vitlöken, salladslöken och chilin. Lägg i den brynta biffen, broccolin och den kokta pastan. Slå över honung, limesaften, ostronsåsen och krydda med koriander.
Pasta med spenatpesto, fetaost och oliver
Ingredienser 4 portioner
400g fusilli
200g fryst spenat
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g fetaost
50 g pinjenötter
1 dl urkärnade svarta oliver
salt och peppar
Så gör du
Koka pastan efter beskrivningen på förpackningen. Värm spenaten i en kastrull, pressa i vitlök, hackade pinjenötterna, matoljan och hälften av fetaosten tillsammans. Rör ner peston i pastan. Garnera med grovhackade oliver och smulad fetaost och lite rostade pinjenötter.
Krämig laxpasta med dill
Ingredienser 4 portioner
400 g tagliatelle
200 g – 300 g rå lax (går också bra med rökt lax)
2 dl grädde
1 st schalottenlök
1 dl finhackad purjolök
knippe dill
salt och peppar
Så gör du
Koka pastan. Skär laxen i kuber (inte allt för små) hacka löken, purjolöken och dillen fint. Fräs löken i stekpannan utan att den tar färg. Slå på grädden och lägg i purjolöken och sedan laxkuberna. Koka ihop, rör försiktigt så att laxen inte går sönder allt för mycket. Smaksätt med dill, salt och peppar. Häll såsen över pastan och garnera med lite hackad dill.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.