Bild
Nästa artikel
NYHETER

Daftöland växer och får bergbana

Publicerad 15 februari 2018
Förra året blev det Storm och Kuling på Daftöland men nu är det dags för den nya attraktionen Skutan att göra entré på Daftölands nöjespark. Allt förstås på temat pirater.

– Som nöjespark är det klart att man ska ha en bergbana och därför känns det extra kul att nu kunna berätta om vår nya attraktion, säger Peter Steen, parkchef för Daftöland i Strömstad. 

Storm och Kuling drog förra året in över Daftöland och i efterdyningarna av de populära attraktionerna har nu ett skepp glidit in på nöjesparken utanför Strömstad, skriver Daftöland med glimten i ögat. Skutan är Daftölands första bergbana och här är alla som mäter över 90 centimeter välkomna ombord.

– Med en bergbana har vi många av de klassiska attraktionerna som man kan förvänta sig av en nöjespark. Vi har flume ride, kaffekoppar, något som går upp och ner i form av Storm och nu även en bergbana, säger parkchefen Peter Steen.

På Skutan åker passagerarna i ett skepp och när alla klivit ombord påbörjas den klassiska bergbaneklättringen. Sedan släpps Skutan loss från fem meters höjd för att ta sig an svängar och krön i hög fart. Precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven.

Förra året var det bästa parkåret någonsin och målet är att Daftöland ska fortsätta att växa. Framöver ska parken bli dubbelt så stor med mer krutrök, fler pirater och fler fartfyllda åk.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.