Bild
Nästa artikel
NYHETER

Daftöland bygger ut inför säsongen

Publicerad 29 mars 2017 (uppdaterad 29 mars 2017)
Daftö Resorts egna nöjespark Daftöland investerar i år sex miljoner kronor på årets nya åkattraktioner Storm och Kuling. Tillsammans med en ny entré ska det göra Sveriges enda piratpark än mer populär. Den 25 maj är det premiär.

Storm är årets största nyhet och sägs bli en häftig upplevelse som snurrar och roterar för fullt i alla väder. Med Kuling, årets andra stora nysatsning, är tanken att även de allra minsta ska få en åkupplevelse att lägga på minnet. Tack vare anpassningsbar hastighet och med säten för hela familjen har Kuling kapacitet att skapa upplevelser för alla typer av sällskap.

– De nya attraktionerna Storm och Kuling ska lyfta hela parken åkmässigt och göra Daftöland till en fullskalig nöjespark med spänning och glädje för såväl barn, unga och vuxna, säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort och fortsätter Vi har gjort stora satsningar de senaste åren och fortsätter så även i år, men vi nöjer oss inte med det utan kommer fortsätta i den andan med målet att fördubbla Daftöland både i storlek och i antal besökare fram till 2025.

I år får Daftöland även en ny entré som ska rama in piratparken på ett bättre sätt och samtidigt minimera kötider.

– Vi ökar piratupplevelsen för varje år och tanken är att den nya entrén ska slå an tonen direkt med krutrök från kanonerna ovanför ingången, säger Peter Steen som är parkchef.

När parken öppnades 2011 låg besökssiffran på cirka 35 000 och sedan dess har antalet besökare ökat år från år med en toppnotering i fjol på hela 113 000 besök.

Till en början besöktes Daftöland nästan uteslutande av Daftö Resorts övernattande boendegäster, men idag kommer hela 40 procent av nöjesparkens besökare enbart för att besöka Daftöland över dagen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.