Nästa artikel
Ctek och Cadex i samarbete för bättre och säkrare batteritester
NYHETER

Ctek och Cadex i samarbete för bättre och säkrare batteritester

Publicerad 16 oktober 2019 (uppdaterad 16 oktober 2019)
Ctek Sweden AB och Cadex Electronics Inc., en ledande leverantör av lösningar för batteridiagnostik, inleder ett strategiskt samarbete. Samarbetsavtalet innebär att två teknikpionjärer går samman för att leverera en ny strategi för batteritester inom fordonsindustrin.
Samarbetsavtalet fokuserar på tillverkarknutna och professionella oberoende verkstäder och kommer att leverera nya lösningar för laddning, underhåll och tester så att kunderna får tillgång till den mest effektiva, korrekta och tillförlitliga utrustningen för batteritest som finns tillgänglig på marknaden.

Den patenterade testmotorn SPECTRO™, som utveckats av Cadex, kommer att vara nav i ett brett utbud av innovativa diagnostiklösningar. Båda företagen bidrar med sin tekniska expertis och erfarenhet av marknaden för att tillsammans skapa en produktportfölj av diagnostiklösningar som byggs på den revolutionerade SPECTRO™-tekniken. 

– Batteritester är ett viktigt fokusområde för oss och vi har letat efter en partner som har samma fokus på innovation som vi. Cadex har en beprövad prestanda i en rad olika applikationer, där precision, kvalitet och tillförlitlighet är av största vikt. Cadex är en perfekt partner för CTEK då vi delar samma värderingar och har samma innovativa inställning till ny teknik, säger Henk Lubberts, global OE-chef på CTEK.

Markus Pauli, COO på Cadex lägger till:

– Ctek har en unik kompetens inom laddning och underhåll av fordonsbatterier och är kända för sina avancerade produkter och felfria leveranser. Samarbetet med CTEK gör att vi kan integrera den revolutionerande SPECTRO™-tekniken i en produktportfölj av diagnostiklösningar och leverera den till fordonsbranschen. Vi är stolta över att inleda samarbetet med CTEK för att skapa nya standarder för effektivitet och precision för fordonsbatteritester.

Henk Lubberts fortsätter:

– Samarbetet gynnar båda parter eftersom vi kan dra nytta av våra respektive kompetenser för att förbättra våra existerande produkter. Det ger oss även möjligheten att utforma, utveckla och tillverka nya, spännande produkter för existerande och nya marknader. Vi är väldigt förväntansfulla över samarbetet.

Ctek och Cadex medverkar gemensamt på AAPEX-mässan i Las Vegas den 5–7 november.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.