Nästa artikel
Concorde ställer in Caravan Salon
NYHETER

Concorde ställer in Caravan Salon

Publicerad 15 maj 2020
Ytterligare en utställare hoppar av mässan i Düsseldorf. Den här gången är det Concorde som av smittskyddsskäl väljer att inte visa upp sitt sortiment av lyxiga husbilar. Istället kan du kolla in vår film!
Europas största mäsa i sin genre, Caravan Salon i Düsseldorf som 2020 ursprungligen skulle haft öppet från den 28 augusti till den 6 september hamnade delvis inom den tidsram där tyska myndigheter inte tillåter folksamlingar på fler än tsen personer. Med en förväntad publik på runt 270 000 blev det inte möjligt att hålla mässan under de planerade dagarna och även byggandet av mässan kräver fler än tusen medaretare.

Därför kom den tyska branschen överens med mässledningen om att flytta mässan en vecka framåt så att de nu aktuella datumen är den 5 till den 13 september vilket innebär att den hamnade efter tusenpersonersbegränsningen som tar slut den sista augusti.

Trots att beslutet togs så sent som i torsdags i förra veckan har redan flera aktörer hoppat av och väljer att inte delta i mässan av smittskyddsskäl. Först ut var Erwin Hymer Group med alla sina varumärken vilket innebar att tre hallar (!) tömdes. Sedan följde Pössl, även de med samtliga varumärken och nu följer Concorde efter.

Motiveringen är densamma som för Hymer och Pössl, även om det i september skulle vara tillåtet att hålla mässan innebär det inte att det är lämpligt att delta trots att det är en väldigt viktig mässa. Den närmaste tiden får visa om fler utställare hoppar av och att det unika beslutet att ställa in mässan blir en följd av avhoppen.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.