Flagga certifierad camping SCR
Nästa artikel
Ny certifiering av campingplatser
Camping

Ny certifiering av campingplatser

Publicerad 2022-07-13 07:30
Flagga certifierad camping SCR
Certifierad camping
SCR Svensk Camping har infört en ny certifiering av sina campingar som ska visa att de uppfyller regler och är allmänt seriösa.

Nu lanserar SCR Svensk Camping en ny certifiering för campingplatser som är anslutna till dem. Den ska fungera som ett komplement till deras klassificering (antal stjärnor som visar utbudet) och visa att campingen möter krav från gäster, bransch och myndigheter.

SCR har tagit fram en skylt "Certifierad svensk campingplats" som bara får sättas upp på anläggningar som vid en årlig genomgång uppfyller certifieringskraven. Certifieringen omfattar följande områden:

  • Hållbart företagande
  • Säkerhet 
  • Gästrelationer
  • Regelverk och myndighetskrav

Totalt omfattar certifieringen över 30 kontrollpunkter och berör saker som arbetsmiljö, hållbarhet, rutiner för reklamationer och säkerheten på campingplatsen. För att en camping ska kunna vara medlem i SCR Svensk Camping krävs att certifieringen förnyas en gång per år.

Skylt certifierad campingplats

Skylt som visar exempel på en certifierad camping. Just detta exempel visar också klassificeringen med 1-5 stjärnor som anger vilket utbud campingen har.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.