Sven Hansson, riksordförande för Caravan Club.

Nästa artikel
Caravan Club vill dubblera medlemsantalet
FÖRENINGSLIV

Caravan Club vill dubblera medlemsantalet

Publicerad 15 februari 2014

Sven Hansson, riksordförande för Caravan Club.

Caravan Club är Sveriges största organisation för alla som använder husbil eller husvagn på sin fritid. I dag har föreningen nära 30 000 medlemsfamiljer.
– Men vi kan snart vara dubbelt så många, tror Sven Hansson, riksordförande för Caravan Club of Sweden. I vår genomför vi en stor kampanj för att värva nya medlemmar och jag är säker på att den ska ge en rejäl ökning för oss.
 

Och det finns potential. Totalt rullar ungefär 350 000 campingfordon av olika slag på vägarna i Sverige. De flesta är husvagnar, men en växande andel består av husbilar.

– Till det kommer så kallade campers, lösa boutrymmen som man kan lasta på flaket på en pickup, säger Sven.

De senaste åren har intresset för husbilar vuxit dramatiskt. Försäljningsstatistiken avslöjar faktiskt att det sedan något år tillbaka säljs fler nya husbilar än husvagnar.

– Den trenden märks naturligtvis också bland våra nya medlemmar, säger Sven. Eftersom vi inte gör skillnad på olika fritidsfordon utan ser till glädjen medlemmarna har av dem har alla också nytta av att vara med hos oss. Det handlar om gemenskapen i föreningen, möjligheterna att vara med på träffar och andra arrangemang, tillgång till färjerabatter och andra förmåner, men också att medlemmar kan bo billigare på Caravan Clubs campingplatser.

– Vi är faktiskt Sveriges största privata campingägare, med 38 anläggningar spridda över hela landet, berättar Sven. En liten del av medlemmarna är så kallade säsongscampare, det vill säga parkerar sitt fritidsfordon större delen av sommaren eller vintern på en camping, en de allra flesta gör verklighet av begreppet ”mobil fritid”.

Caravan Club bildades redan 1958, när husvagnsboendet började bli populärt i Sverige. Då var det inte så stor skillnad mellan de olika modellerna. I dag går det att hitta fritidsfordon som passar vitt skilda behov. Från det lyxigaste till det enklaste – och priserna varierar därefter.

– Intresset för mobil fritid växer, det ser vi inte minst på antalet besökare på de stora mässorna där branschen visar säsongens nyheter, säger Sven. Nu till helgen, den 13 – 16 februari, arrangeras Caravan Stockholm på Kistamässan. Allt talar för att det blir publikrekord igen. Och vi finns på plats, för alla som vill få ut mesta möjliga av sin mobila fritid.

Bildtext: Sven Hansson, riksordförande för Caravan Club.

För mer information om Caravan Club, se www.caravanclub.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.