Bild
Nästa artikel
Nyheter

Campingplatser - semestersvenskens favorit

Publicerad 7 maj 2012 (uppdaterad 7 maj 2012)
SCB:s, statistiska centralbyrån, mätning av gästnätter per år visar att övernattningar på campingplatser ständigt stiger. 2011 var antalet gästnätter på svenska campingar uppe i 14,5 miljoner nätter, varav 7,9 miljoner nätter var svenskar. Detta är en ökning med en procent sedan året innan (2010).

 

Husbilsturismen har tagit en rejäl uppsving, med nästan 8 procent ökning, till strax över en miljon gästnätter i Sverige. Detta menar SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares riksförbund, är en stark trend som kommer att öka alltmer allteftersom att nya målgrupper upptäcker denna typ av camping. 
 
– Sverige är det enda land i Europa som har en strategi för husbilsturismen. Där samarbetar campingföretagare med kommuner för att få till campingplatser och ställplatser som täcker husbilsturisternas särskilda behov, säger Lars Isacson, vd SCR, i ett pressmeddelande
 
Men husvagn, stugor och tält ligger även de högt på listan av vad semestersvensken väljer att spendera sin lediga tid på. 14,5 procent av alla gästnätter i Sverige spenderas i stuga och 6,2 procent spenderas i tält. Storfavoriten är klart och tydligt husvagn, där hela 72,4 procent av gästnätterna tillbringas.
 
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.