Husbilstrenden förändrar campingarnas inriktning som allt oftare förlänger säsongen.

Nästa artikel
Campingar förlänger säsongen
NYHETER

Campingar förlänger säsongen

Publicerad 22 september 2015

Husbilstrenden förändrar campingarnas inriktning som allt oftare förlänger säsongen.

Husbilstrenden håller på att ändra inriktningen för landets campingar som allt mer vill locka besökare under hela året. Och det är inte alls bara fjällvärdens skidbackar som lockar under den traditionella lågsäsongen.

Besöksliv uppmärksammar den förändring som det ökande antalet husbilar för med sig för landets campingplatser. SCR har genomfört en enkätundersökning bland sina campingplatser och där uppger 45 procent att antalet gäster med husbil är det som ökat mest den här sommaren. 

Lars Isacson, vd för Svensk Camping, spår enligt Besöksliv att vi får fler nischade campingar framöver, fler som har en tydlig målgruppsinriktning.

Vissa campingar fokuserar därför på husbilar och ett exempel på det är husbilscampingen Lagunen i Strömstad som iordningställt ett område för bara husbilar.

– Vi försöker att utveckla produkter så att de passar husbilar. Gränshandeln drar mycket folk till Strömstad och i det sammanhanget försöker vi vara ett besöksmål i sig. Vi har framför allt arbetat med att utveckla produkter och erbjudanden under lågsäsong. Norrmän gillar att gå på tur och husbilstrenden är väldigt stark i Norge. Det är många över 55 år som gillar att röra på sig under hösten, säger campingens ägare Pelle Olausson till Besöksliv. Han menar vidare att den vanliga husbilsgästen fortsätter att komma torsdag till söndag under hela året till skillnad från barnfamiljerna som är typiska sommargäster.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.