Bild
Nästa artikel
NYHETERNA

Camping fortsätter att öka

Publicerad 1 juli 2016 (uppdaterad 1 juli 2016)
En färsk bokningsundersökning pekar på en fortsatt uppgång för Sveriges campingplatser. I undersökningen som branschorganisationen SCR Svensk Camping har gjort bland sina medlemmar uppgav 88 procent att bokningsläget var lika bra eller bättre än motsvarande period rekordåret 2015. Siffror som talar för en ny rekordsommar.

Uppgången för svenska campingplatser har varit stadig de senaste åren. Sedan 2012 har antalet gästnätter ökat med två miljoner till att 2015 vara 15,5 miljoner. Denna starka tillväxt verkar nu alltså fortsätta.

- Branschen visar verkligen sina muskler så här års. Sverige har ett brett utbud när det gäller boende på campingplatser. Vi kan erbjuda allt från stora konceptstyrda kedjor till små vildmarkscampingplatser. Det stora urvalet samt den stora passion våra medlemmar visar för sina anläggningar lägger grunden till att näringen är Sveriges största semesterboende, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

Tittar man närmare på enkätsvaren spår medlemmarna en fortsatt stark tillströmning av husbilgäster. 60 procent tror att husbilen är den boendeform som ökar mest även 2016. 88 procent av medlemmarna som svarat uppger att de har ett bättre eller lika bra bokningsläge som rekordåret 2015. Enkäten är årligen återkommande och årets siffror är ungefär de samma som föregående års. Rekordsommaren 2015 kan alltså överträffas redan 2016.

- Det känns fantastiskt men vi har högre ambitioner än så. Vi fortsätter att utveckla branschen med målet att vara Europas bästa campingdestination, avslutar Lars Isacson på SCR Svensk Camping.

157 campingplatser har svarat på enkäten. 2015 hade branschen 15,5 miljoner gästnätter. Under juni-aug 2015 var branschens marknadsandel av allt kommersiellt boende i Sverige 43 procent.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.