Nästa artikel
Campera vid grevens slott
Nyheter

Campera vid grevens slott

Publicerad 10 augusti 2011 (uppdaterad 12 augusti 2011)
Bara 200 meter från det pampiga barockslottet med det tjusiga läget vid Vänern, finns en campingplats. Läget är utmärkt, speciellt med tanke på alla evenemang som sker i slottsområdet under högsäsong. Under denna period är trycket hårt så den som vill vara säker på att finna plats, besöker platsen after season. En av favoriterna 2011.

Campingen ligger i ett skogsparti. Gäster tillåts stå fritt med hänsyn till sin närmaste granne. Många platser har en strålande utsikt mot slottet. På andra platser får man nöja sig med träden som utsikt, men det är nog så trivsamt. Den som föredrar Quick-stop hittar sin plats utanför campingplatsen på en stor grusad plan.

Terrängen runt campingplatsen är kuperad och Husbil & Husvagns testpatrull finner miljön tyst, trevlig och fin. På området finns två servicehus med toaletter, dusch och diskmöjlighet. En bit nedanför slottet finns kajakuthyrning. Det är också lätt att hitta strövområden. Den som känner för att utforska sjön Vänern kan göra det med charterbåt.
 
Läckö slott är mest känt som det sagolika De la Gardieslottet. Men faktum är att slottet har anor från medeltiden. Redan 1298 lade Skarabiskopen Brynolf Algotsson grunden till en befäst borg som troligtvis bestod av två eller tre enkla hus inom en skansmur. På 1600-talet hamnade slottet och grevskapet i familjen De la Gardies ägo. Riksdrotten och Drottning Kristinafavoriten Magnus Gabriel De la Gardie, lät rusta och bygga ut Läckö. Det är det slottet vi ser idag.
Adress: Box 2256, 531 02 Lidköping. E-post: Info@lackoslott.se Webb: www.lackoslott.se/camping.asp, www.lackoslott.se Tfn: 0510-48 46 60 Öppettider: 15 maj - 15 september. Antal platser: 30, samtliga med el. Pris högsäsong: 150 kr, (maj och sep 120 kr), el 30 kr. Quick-stop 100 kr. Övrigt: Tips på länkar inför sommarens begivenheter: www.lackoslott.se 
GPS: N 58° 40′ 24″ Lon E 13° 12′ 49″ &
Christer Lundin (text och foto)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.