Nästa artikel
Campa i Sotenäs
NYHETER

Campa i Sotenäs

Publicerad 8 juli 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Medan drygt 200 000 husbilsnätter spenderas på campingar är det dubbelt upp utanför i Västra Sverige. Nu blir det nya skyltar i positiv anda.

Under drygt två år mellan 2012 och 2014, har Västsvenska Turistrådet, i samarbete med SCR och med finansiellt stöd från Länsstyrelsen i Västra Götaland, drivit projektet Husbilsdestination Västsverige.

Målsättningen har varit att utveckla Västsverige som husbilsdestination. Enligt statistik från SCB hade Västra Götalands län 209 264 husbilsturist gästnätter på campingplatser under 2013. Man uppskattar att det är ca 400 000 husbilsturist gästnätter som sker utanför campingplatser idag och som inte finns med i någon officiell statistik. Genom utbyggnad av fler s.k. ställplatser finns det förutsättningar för att säkerställa husbilsturismens totala gästvolym inom Västra Götalands län.

Ett av projektets resultat är framtagandet av välkomnande hänvisningsskyltar för att vägleda husbilsturister till lämpliga platser att övernatta på. Skyltarna är framtagna i samarbete mellan Sotenäs kommun, Sotenäs Turism, campingplatsnäringen samt Västsvenska Turistrådet.

Hänvisningsskyltarna finns uppsatta på 12 strategiska platser inom Sotenäs kommun. Lars-Erik Hörmander, projektledare för Husbilsdestination Västsverige, kommenterar
- Hänvisningsskyltarna är till för att vägleda husbilsturister till lämpliga platser att övernatta på och för att känna sig välkomna till Sotenäs kommun istället för att mötas av förbudsskyltar.  Under sommaren får vi se effekten om husbilsturisterna tar emot budskapet och övernattar på de platser som de hänvisas till.

Projektet Husbilsdestination Västsverige avlutades sista juni 2014.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.