Nästa artikel
Camp Polcirkeln får ny ägare
NYHETER

Camp Polcirkeln får ny ägare

Publicerad 18 december 2014
Året runt öppna Camp Polcirkeln byter ägare vid årsskiftet. Det är Linda Sandlund som tar över och hon är väl insatt i verksamheten eftersom hon redan varit anställd i elva år.

Terje Johansen började bygga upp verksamheten 1991 till den populära camping den är idag med affär, verkstad och 250 husvagnsplatser, varav 170 med el, men nu är det dock dags att lämna stafettpinnen vidare till Linda Sandlund. Campingen ligger vid Polcirkeln, tio mil från Arjeplog efter Silvervägen mot Norge, mellan sjöarna Vuoggtjålme och Sädvajaure.

Den vackra naturen erbjuder fantastiska upplevelser året runt. Sommaren lockar många till fjällvandring och på hösten är området ett attraktivt ställe för ripjakt. Även vintertid finns många aktiviteter som skoterkörning på väl preparerade leder och fiske i områdets fina fiskevatten.  Servicehuset har separata duschrum, wc, kök, tvättmaskiner, torkskåp, diskrum samt latrinrum och campingen har försäljning av livsmedel, gasol, fiskekort, jaktkort och bensin/diesel. Verkstaden kan hantera de flesta problem som kan uppstå.

Ägar­bytet sker vid årsskiftet men det kommer knappast att märkas menar Linda Sandlund som berättar till Piteå-tidningen att hon tänker driva anläggningen i uppkörda spår. För att ersätta Terje Johansens verkstadskunnande kommer hon att anställa en verkstadskunnig person eftersom det är helt otänkbart för henne att driva campingen utan en verkstad.

Bara fyra kilometer från campingen ligger Vuoggatjålme där det finns en året runt öppen stugby. Där finns skoteruthyrning vintertid och båtar sommartid. I Vuoggatjålme finns dessutom en helikopter för den som vill komma lite längre in i fjällvärlden på ett bekvämt sätt. Lär mer på deras sida www.vuoggatjolme.se
Var?
Tio mil från Arjeplog efter Silvervägen mot Norge.

GPS: N66°32'54", E16°19'58"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.