Nästa artikel
Bygga husbil av ambulans?
NYHETER

Bygga husbil av ambulans?

Publicerad 6 november 2019 (uppdaterad 6 november 2019)
Att bygga sin egen husbil, eller van för att leva vanlife som det även heter, blir allt populärare. Nu finns chansen att få helt egna åk i forma av gamla ambulanser. De är på Auktion just nu, den slutar 7/11. Än så länge är priserna riktigt låga. Överraska dig själv, dina barn eller kanske barnbarn med en oslipad diamant!

En större ambulans kan vara den perfekta basen att bygga en egen husbil på. Den Tristar som syns på bilderna är en kanadensisk variant av Ford som fortfarande har en del ambulansutrustning så köparen får själv montera bort ej tillåten utrustning, starta upp och besiktiga bilen.

Denna Tristar från 1998 med en 218 hästkrafters dieselmotor kombinerad med automatlåda har gått ungefär 27 000 mil. Bilen har varit avställd i cirka tio år men var i gott skick när den ställdes av eftersom ambulanser servas med täta intervaller så att driftsäkerheten ska vara bästa möjliga.

I annonsen påpekas att bortmonterade blåljus och viss annan utrustning har orsakat hål i karossen men om man gör om den till en fullfjädrad husbil lär det inte ställa till några oöverstigliga problem.

Det krävs en bokad visning för att få se bilen i verkligheten och annonsen hittar du här.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.