Nästa artikel
Bygg din egen liner
NYHETER

Bygg din egen liner

Publicerad 15 december 2019 (uppdaterad 15 december 2019)
Vanlife blir allt mer populärt men det gäller att hitta rätt basfordon att bygga på. Oftast blir det en mindre transportbil som får tjäna som start men vad sägs om den här från bombgruppen som garanterat har lite mer pondus?
Det är Klaravik Auktioner som annonserar ut en unik Volvo B12M specialbyggd buss från 2008 med invändigt garage och en tjänstevikt på 16 ton. Den 12,5 meter långa karossen är från Specialkarosser med bl.a. hydraulisk ramp baktill och lufttrycksdörrar invändigt. Lastvikten på nästan åtta ton lär räcka för både tung inredning samt nog för kläder, campingstolar och annat smått och gott. Den finns bara i ett enda exemplar, är byggd för Polisen / Svenska Bombgruppen och har bara gått 4 900 mil. Med både backkamera, vatten och värme på plats är dessutom redan en del jobb gjort. Med kvadratisk form och sandwichpanel är den optimal för att modifieras med exempelvis fönster till bodel och inredning efter egna behov.

Den euro5-klassade dieselmotorn är på 420 hästkrafter och försedd med automatlåda samt låsbar diffspärr på bakaxeln. Däcken uppges vara "fina" och ha cirka 90 procent av sin livslängd kvar. Dessutom har Volvo Lastvagnar gjort en generell översyn innan den lades ut till försäljning.

Den nuvarande utrustningen i bussen med tre separata utrymmen avdelade med tryckluftsstyrda dörrar är kanske av mindre intresse om man ändå ska bygga om den men nog har det ett visst intresse att det redan finns flera klimatanläggningar, en 300 liters vattentank, köksutrustning, dusch, flera utifrån åtkomliga förvaringsutrymmen och två hundutrymmen med aircondition och videoövervakning. Dessutom kan man lysa upp omgivningen med en Teclite fjärrstyrd och kraftfull strålkastare som är monterad på taket. Klaravik upplyser vidare om att bussen har en stor mängd tillbehör, dyrbar utrustning och funktioner med en projektkostnad på 4 miljoner. Längst bak finns ett stort garage med winsch men det utrymmet kanske görs om till ett master bedroom. Hela bussen går att höja och sänka i tre steg, fram och bak.

Mått:
Total längd: 12,50 meter
Total bredd: 2,60 meter

Mått garage, bakre sektion: L 4,55 meter / B 2,50 / H 2,10
Kontor / bodel, mittsektion: L 3,60 meter / B 2,50 / H 2,10

Vikt:
Tjänstevikt: 16 430 kilo
Max lastvikt: 7920 kg

Fordonsstatus:
- Avställd: 2019-11-14
- Överlämnas nybesiktigad till köparen

Skick:
Bussen är fullt fungerande och i ett mycket gott skick. 
- Det finns spår av tidigare utrustning, t.ex. utryckningsbelysning
- Polisen har ägt den innan och därmed är skötseln oklanderlig

Medföljer mapp med samlade artiklar och information om Bombgruppens projekt.

OBS! Bilen som körs in i garaget på bilderna ingår EJ i köpet.

Kolla in mer på videon!

Här hittar du annonsen där du kan buda på bussen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.