Nästa artikel
Bygg din egen husvagn eller husbil i datorn
NYHETER

Bygg din egen husvagn eller husbil i datorn

Publicerad 24 november 2020 (uppdaterad 24 november 2020)
Nu blir det enklare att köpa husbil och husvagn när Bergholm lanserar en avancerad fordonskonfigurator i vilken intresserade köpare kan bygga och designa sitt eget fritidsfordon precis som de vill hemma vid datorn.

Konfiguratorer för fordon är något som bilbranschen haft i flera år men inte för husbilar och husvagnar. Visst finns det digitala hjälpmedel och enklare konfigurationsverktyg när det gäller fritidsfordon sedan tidigare men inget av dessa är i närheten av det verktyg med så många variabler och detaljer som Bergholm tillsammans med Knaus Tabbert nu tagit fram. Här har man tagit med allt från motor och växellåda till vikter, antalet sängar och alla tänkbara tillbehör och valmöjligheter. Totalt handlar det om flera hundra valmöjligheter.

– Det finns inget motstycke i vår bransch på den svenska marknaden, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning, generalagent för sju husbils- och husvagnsvarumärken i Sverige.

Bergholm och Knaus Tabbert har arbetat med sin konfigurator under en längre tid och investerat miljonbelopp i detta projekt, som nu rullas ut i flera av Europas länder. Faktum är att detta är den mest avancerade i branschen i hela Europa och nu lanseras den i Sverige.

Utvecklingsarbetet startade långt innan världen kände till Covid-19. Men timingen är mycket bra med tanke på den pågående pandemin, som gjort att husbilar och husvagnar fått ett uppsving till följd av ”hemester”. Samtidigt gör restriktioner gällande att vi ska besöka så få butiker och liknande som möjligt. Konfiguratorn gör helt enkelt att intresserade köpare inte behöver vara i butiken så många gånger.

– Nu kan de förverkliga sina drömmar hemma och när det är gjort får varje förslag ett unikt nummer, som husbilsförsäljaren sedan kan plocka upp direkt i sin dator när man väl träffas i butiken, förklarar Lars Bergholm.

De husbilar och husvagnar som omfattas av den nya konfiguratorn är följande märken: Weinsberg, Knaus, Tabbert och Tab. Den nya konfiguratorn finns på respektive varumärkes hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.