Bild
Nästa artikel
NYHETER

Biltema etablerar sig i Nässjö

Publicerad 12 februari 2016
Biltema etablerar sig i Nässjö där de ska bygga ett 7000 kvadratmeter stort varuhus vid Sörängsrondellen efter väg 40.

Biltema kommer att bygga ett 7000 kvadratmeter stort varuhus i Nässjö. Under torsdagen beslutade Nässjö kommun att teckna markanvisningsavtal med varuhuskedjan, som bara sedan 2012 har gått från 24 butiker till 41 i landet.

– Det är glädjande att Biltema etablerar sig i Nässjö. Det är positivt både i arbetsmarknadssynpunkt som för handeln. Vi hälsar dem välkomna hit, säger Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö.

Tekniska servicenämnden i Nässjö kommun har under en tid hjälpt Biltema att titta på olika lägesalternativ för det nya varuhuset. Sörängsrondellen, där tusentals bilar dagligen passerar längs väg 40, är ett attraktivt område för butiksetableringar. I och med den höga genomströmningen av trafik blev detta ett naturligt val för Biltema.

– Det viktiga för oss är att vi kan etablera oss i ett bra läge. Vi behöver ligga där trafiken går, säger Anders Selfors, etableringsansvarig, Biltema.

Nässjö kommun beställer nu i samarbete med Biltema en detaljplan, som beräknas vara klar om ungefär ett år, vilket sannolikt innebär byggnation under 2017.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.