Nästa artikel
Bilprovningen öppnar i Mölndal
NYHETER

Bilprovningen öppnar i Mölndal

Publicerad 2022-01-31 08:10
Bilprovningen återvänder till Mölndal med en ny station även för husbilar. Hösten 2022 öppnar den lättåtkomliga stationen på Kryptongatan intill E20 och trafikplats Åbro-Mölndal.

Bilprovningen öppnade sin första station i Mölndal i oktober 1971, flyttade sedan till en ny anläggning 1983 och fanns kvar i kommunen till och med 2013 då stationen avyttrades i samband med delförsäljningen till följd av omregleringen. 

Bilprovningen har sedan en tid letat efter kundnära lägen för att återvända till Mölndal och samtidigt förstärka sin närvaro i Göteborg med omnejd.

Nu har en ändamålsenlig lokal hittats i Åbro företagspark, inte långt från den ursprungliga adressen, där företaget fanns i trettio år. Det är ett attraktivt läge intill E20 och väl synligt från Kryptongatan. Med andra ord blir stationen lätt att hitta till och enkel att nå.

Innan Bilprovningen Mölndal kan tas i drift krävs en del anpassningar av lokalen och installation av utrustning. När portarna öppnar hösten 2022 kommer anläggningen att ha två lyftar och ta emot personbilar och lätta lastbilar. Adressen är Kryptongatan 9. 

– Vi ser fram emot att återvända till Mölndal. Förhoppningen är att vår service och närhet i kombination med vårt goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder till vår nya station. Vi passar på att redan nu hälsa alla varmt välkomna till oss, avslutar Petra Barclay.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.