Bild
Nästa artikel
NYHETER

Bidrag till hemmaladdare

Publicerad 19 december 2017

Volkswagen har sedan början av juli i år haft en kampanj där man bjuder på laddbox och installationen av den till alla som köper ny elbil eller laddhybrid. Från och med 1 februari 2018 har regeringen beslutat att hjälpa de som vill skaffa laddmöjligheter hemma.

Regeringen har beslutat att ge ekonomiskt stöd på upp till 10.000 kronor till ägare av elbilar och laddhybrider som väljer att installera en laddbox vid sitt hus.

Det så kallade ladda-hemma-stödet ska gå till privatpersoner som väljer att installera laddning för helt eller delvis eldrivna bilar hemma, vid sitt hus eller sin stuga, rapporterar Sveriges Radio. Stödet träder i kraft 1 februari 2018, men redan från 1 januari kan de som installerar en laddbox ansöka om pengarna retroaktivt. De ska täcka upp till hälften av kostnaden för laddpunkten och indragning av el. Som mest utbetalas 10.000 kronor i ladda-hemma-stöd.

– För dem som har inkomster som gör att man kanske drar sig för att göra en installation för att man tycker att det blir för dyrt eller för osäkert så ger vi detta stöd för att man ska kunna känna trygghet och kunna göra detta som en överkomlig investering. Jag hoppas också att det ska ge en extra skjuts för de som har funderat på att skaffa en elbil nästa gång, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) till Sveriges Radio. 

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.