Bild
Nästa artikel
NYHETER

Besöksnäringen i Dalarna går samman

Publicerad 2 maj 2017 (uppdaterad 2 maj 2017)
Dalarna lanserar en helt ny organisation för besöksnäringen med syfte att skapa ytterligare tillväxt för turismen i regionen. Med den nya organisationen går Dalarna i bräschen för svensk turismutveckling med en unik samarbetsform.

Dalarnas fyra destinationsbolag går nu samman till en gemensam organisation med vision och mål för 2030 för besöksnäringen i Dalarna. Den 1 maj 2017 övergick Visit Idre, Siljan Turism, Visit Södra Dalarna och Malung-Sälen samt Destination Dalarna (Region Dalarna) till att verka under namnet Visit Dalarna. Kommunikation och försäljning ska anpassas till nya sätt att kommunicera utifrån olika målgruppers behov. 

Nya målgrupper och marknader ska bearbetas och detta möjliggörs genom ett samarbete mellan Dalarnas 15 kommuner, besöksnäringen och Visit Dalarna. Arbetet med att ta fram mål, vision och strategisk plan kommer att påbörjas under hösten 2017

- För första gången har vi möjligheten att marknadsföra hela Dalarna på den svenska marknaden, säger Carl Johan Ingeström, VD för Visit Dalarna AB. Vi ser över vilka produkter som är mogna för att marknadsföras. Vi satsar på tematisering för att enas kring affärsområden som ska prioriteras och utvecklas. Här är den lokala destinationsutvecklingen oerhört viktig.

Satsningar görs redan idag på lokal nivå för att få besöksnäringen att växa.

Fakta om Visit Dalarna AB

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring och visionen är att ”Vi ska vara norra Europas ledande och mest spännande besöksregion”. 

Dalarna är Sveriges fjärde största besöksregion med en omsättning på 7,1 miljarder och med ett mål på 10 miljarder år 2020.

Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att: 

- Marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

- Företräda regionens besöksnäring i nationella och internationella sammanhang.

- Driva utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer. 

- Ansvara för Tourist Centers i Dalarna.

Destinationsbolaget Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner i nära samverkan med 850 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring ek. för. 

Bolaget har ca 60 anställda med verksamhet över hela Dalarna med huvudkontor i Rättvik.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.