Bild
Nästa artikel
NYHETER

Besikta återöppnar många ClearCar besiktningar

Publicerad 15 juni 2016
Många besiktningar som tidigare bedrevs av företaget ClearCar öppnas nu i Besiktas regi efter ägarbytet den 8 april. ClearCar blev tidigare av med sitt tillstånd och många befarade att stationerna därmed skulle läggas ner.

Den 8 april 2016 förvärvade Besikta bilprovning ClearCars samtliga stationer i Sverige. Detta mot bakgrund av att ClearCars ackreditering tidigare i våras drogs in till följd av brister i besiktningsverksamheten. Därmed undanröjdes hotet om att besiktningen i ClearCars anläggningar skulle komma att läggas ner.

Sedan förvärvet har Besikta arbetat med att införa Besiktas lednings- och kvalitetssystem, IT-system samt rutiner för underhåll av lokaler och utrustning. Idag, den 15 juni, öppnar verksamheten på Verkstadsgatan 38 i Sjöbo under Besiktas namn. 

– Förbättringsarbetet har skett helt med utgångspunkt från den kvalitetsstandard som alla besiktningsorgan måste arbeta efter samt med ackrediteringsorganet Swedacs överseende och slutliga godkännande. Övertagandet är nu genomfört och vi ser fram emot att erbjuda Sjöbo marknadens bästa besiktningstjänster, säger Besiktas VD Nicklas Margård. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.