Nästa artikel
Bedragare i farten
NYHETER

Bedragare i farten

Publicerad 9 juni 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Helsingborgs Dagblad varnar för en bedräglig privat husvagnsförsäljare. Betala ingen handpenning till en okänd privatperson.
Vi har tidigare skrivit om vad vi anser är viktigt att tänka på vid privat köp av fordon. Det är dags att återigen varna för den här typen av bedrägerier. Betala aldrig pengar i förskott om du inte känner säljaren så pass bra att du vågar betala för något du inte får vid betalningstillfället.

Även om det är ett företag och du betalar en handpenning är det inte en fordran på det specifika fordonet utan en fordran på företaget. Även i dessa fall kan du bli av med pengarna om företaget går i konkurs mellan det att handpenningen betalas och fordonet hämtas ut. Framför allt gäller det om du betalar en handpenning på hösten för leverans på våren.

Så här skriver Helsingborgs Dagblad:

En Jonstorpsbo hade fastnat för en husvagn som var till salu på nätet. Då han fick veta att många spekulanter hört av sig satte han in en handpenning på drygt 10 000 kronor på ett konto till säljaren. Men då köparen i helgen kom till avtalad plats för att hämta husvagnen sågs bara ett lägenhetshus – och ingen husvagn. Saken är nu polisanmäld som bedrägeri.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.