Nästa artikel
Barnvakt för turist i Piteå
NYHETER

Barnvakt för turist i Piteå

Publicerad 3 juni 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
Har du barnen med på semester i Piteå och behöver få egen tid? I Piteå erbjuds nu turistbarnvakter.

I december förra året började Konstlängan på Furunäset i Piteå sin verksamhet med utställningar, evenemang och målarkurser. Nu utökar de verksamheten med turistbarnvakter.

- Tänk dig en hel vecka i husvagn medan regnet öser ner och barnen är rastlösa. Det är ganska tärande på familjelivet, säger Susanne Nilsson, som är en av initiativtagarna, när hon pratar med P4 Norrbotten.

En månad som den maj vi haft kanske kräver lite nya idéer menar initiativtagarna som erbjuder barnen en kreativ miljö där de får pyssla, skulptera och leka. 

Föräldrarna kan lämna sina barn här medan de shoppar eller äter en god middag i lugn och ro. För de som vill pyssla tillsammans med sina barn har turistbarnvakterna drop-in sista lördagen varje månad under sommarperioden från klockan 10.00 till 16.00. Kostnaderna varierar beroende på aktivitet och tidpunkt men billigast är drop-in-verksamheten där du får betala 50 kronor per timme.  För de övriga barnvaktstjänsterna kostar det mer och kräver två dagars förbokning.

Turistbarnvakterna kommer att finnas tillgängliga under alla lov och premiären var nu i våras under sportlovet.

Radioinslaget hittar du här.

Fakta

Turistbarnvakterna har öppet från 29 juni till 10 augusti.
Onsdag, torsdag, fredag och lördag 12.00 till 21.00. 

Deras hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.