Bild
Nästa artikel
NYHETER

Balarna på åkrarna blir blå i år

Publicerad 27 juni 2016 (uppdaterad 25 oktober 2019)
Vi har under många år vant oss vid de vita ensilagebalarna men förra året kom även rosa för att stöda bröstcancerforskningen. I år är det dags för ytterligare en färg, blå, där bönderna betalar extra för att stöda forskningen för prostatacancer.

Den rosa plasten lanserades i fjol som en möjlighet för bönderna att ge ett bidrag till cancerforskningen och gensvaret blev så stort att Lantmännen i år ger bönderna ytterligare en möjlighet att stöda speciella cancerprojekt.

Trots att den färgade plasten kostar fem kronor mer per bal var böndernas intresse i fjol så stort att den rosa lasten sålde slut och troligen blir det samma sak i år trots att det nu finns två färger att välja på.

Idén med de färgade höbalarna kommer från början från Nya Zeeland och initiativet i Sverige togs av en av leverantörerna av sträckplast. Många bönder har tyckt att det varit ett enkelt sätt att stöda cancerforskningen och samtidigt påminna omgivningen om att ge egna bidrag. Så om du undrar varför det även finns blå höbalar på åkrarna vet du nu orsaken.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.