Bild
Nästa artikel
NYHETER

Axmar Brygga får ny brygga

Publicerad 15 juni 2020 (uppdaterad 15 juni 2020)
Axmar Brygga är en uppskattad ställplats som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland. Sedan tidigare har platsen det mesta man kan begära i form av kulturhistoria, cykel-, vandring- och paddelleder och i helgen var det officiell invigning av den nya badbryggan.

Sommarvädret visade sig från sin allra bästa sida vid premiären och ett flertal glada badare intygade samstämt att temperaturen i det lätt bräckta havsvattnet var minst 20 grader. Badbryggan ligger i direkt anslutning till restaurangområdet och den stora ställplatsen för husbilar vid Galleri Bläckhornet.

– Just husbilstrafiken och långväga besökare har ökat markant de senaste åren, berättar grundaren och VD Yngve Persson. Så då är det ju självklart att man vill kunna svalka sig med ett bad mellan utflykterna och kanske en matbit på restaurangen.

Havskrogen Axmar Brygga ligger i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk som grundades för snart 350 år sedan, närmare bestämt år 1671. Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv får gästerna en unik kombination av kustatmosfär, naturreservat, vandringsmöjligheter och en meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.

Matgästerna kan sitta antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangens 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Sommartid hålls även den stora icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas under bar himmel till vågornas brus. I den unika slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens- och festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.

Restaurangen har även etablerat sig som en trevlig ställplats för husbilar och i direkt anslutning till restaurangen finns det plats och servicemöjligheter för ett 40-tal husbilar.

GPS: N61°02'56", E17°09'35"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.