Bild
Nästa artikel
NYHETER

Även Norges försäljning av husbilar slår rekord

Publicerad 3 oktober 2018 (uppdaterad 4 oktober 2018)

Norge är ett häftigt resmål med massor att uppleva som stenen Bolten i Kjerag. Det verkar även norrmännen tycka och där säljs husbilar som aldrig förr.

Det är inte bara i Sverige som husbilsförsäljningen ökar, hittills i år 13,6 procent. I Norge redovisas att förra årets totalsiffra har slagits efter det att statistiken för perioden januari till september redovisats.
Norges ökning anges till 14,3 procent och det kan tilläggasatt de inte har den osäkerhet som den svenska statistiken dras med på grund av skatteförändringen. I antal har det under hittillsvarande 2018 sålts 3 630 husbilar i Norge, i grova drag hälften av den svenska försäljningen. 

I vårt grannland är det de stora husbilarna som ökar mest men de med en tjänstevikt på som högst 3 500 kilo som väljs i störst utsträckning. I den tyngre klassen såldes till och med september 1 393 enheter vilket är 345 fler än förra året och blir en ökning på 32,9 procent.

De ledande fabrikaten under 3 500 kilo är Dethleffs, Adria och Challenger medan Hymer, Carthago och Rapido leder bland tunga husbilar. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.