Bild
Nästa artikel
NYHETER

Återigen spås det bli rekord för camping

Publicerad 4 april 2017
Nordic Camping & Resort spår ett nytt rekordår för svenska campingplatser. Bolagets förbokningsläge i år är fem procent högre än inför rekordåret 2016. Om de får rätt blir det i år ännu svårare att få plats utan att boka i förväg.
- Camping som boendeform förstärks i allmänhet och har fått fotfäste i en bredare målgrupp. Till detta ser vi en otroligt stark husbilstrend som växer med tvåsiffriga tal från år till år. Trenden från förra året där fler väljer att semestra på hemmaplan ser ut att hålla i sig. Våra gäster nyttjar sina husvagnar och husbilar betydligt mer i både för och eftersäsong än tidigare. Ett tydligt tecken på detta är att våra påskpaket snart är slutsålda på våra destinationer, summerar operativ chef Mikael Wåhlund.

Anläggningar som uppvisar särskilt stark efterfrågan inför säsongen är de som Nordic Camping & Resort driver i södra och västra Sverige. Som exempel på starkt förbokningsläge kan nämnas Hagöns Camping i Halmstad, Råå Vallar Resort i Helsingborg samt nyligen förvärvade Röstånga Camping i norra Skåne.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.