Bild
Nästa artikel
NYHETER

Astrid Lindgrens Näs öppnar för säsongen med ny ägare

Publicerad 2 april 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Astrid Lindgrens Näs öppnade året med att presentera nya ägare och en ny stor sommarutställning.

På helgens säsongsinvigning presenterades ett fullt vår- och försommarprogram av Saltkråkan som är nya ägare av Astrid Lindgrens Näs. Glädjen var stor över att affären äntligen kunnat avslutas och att nu även Astrid Lindgrens Näs ingår i familjens företagsgrupp. Kommunalrådet grattade genom att skänka en symbolisk nyckel till den gamla prästgården. Tanken är att Astrid Lindgrens Näs i framtiden ska utvecklas tillsammans med Astrid Lindgrens Värld.

- Det är med extra stor glädje vi öppnar för årets säsong. Nu när vi tillhör Astrid Lindgrens Värld och Saltkråkan kan jag säga att vi kommit hem. Det är här vi hör hemma och detta ger oss så stora möjligheter till utveckling av hela vår verksamhet i framtiden säger Nils Magnus Angantyr.

Karin Eliasson, konstnärlig ledare och trädgårdsmästare på Astrid Lindgrens Näs, presenterade sin nya bok som handlar om de nyanlagda trädgårdarna. Boken som heter "Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs" handlar om hur Karin tänkt inför förändringen och var hon hämtat inspirationen från.

Efter själva öppningsceremonin kunde gästerna bege sig ut i trädgårdarna och beskåda den nya fågelskrämmaverkstaden, besöka utställningen om Astrid Lindgren eller bege sig till restaurangen.

Här hittar du deras hemsida som uppdateras löpande med evenemang.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.