Nästa artikel
Asfalt på Vildmarksvägen
NYHETER

Asfalt på Vildmarksvägen

Publicerad 21 augusti 2015 (uppdaterad 21 augusti 2015)
Punkteringseländet på Vildmarksvägen ska vara över till hösten när de nu påbörjade asfaltsarbetena är klara. Under den här sommaren är det dock många turister som klagat på dåliga vägar till de stora besöksmålen.

Det är Östersundsposten som tar upp att den populära Vildmarksvägen över Stekenjokk har rivits upp och i skrivande stund håller på att få ny beläggning. De beskriver en situation med en karavan av vägarbetsfordon längs vägen och att dessa snart är framme i Blåsjön, för att så småningom landa i Junsternäs. Många turister beskrivs ha fått punkteringar och bärgningsfirmorna i området har haft fullt upp.

Evert Leosson, som driver bärgningsverksamhet i Gäddede, uttalar sig och säger att de fått hämta 6–7 punkteringar i veckan. Han tycker att folk kör med alldeles för dåliga däck och att det påverkar det stora antalet.

Trafikverket har kritiserats för bristande information, och det aktuella arbetet fanns exempelvis inte med på Trafikverkets karta över aktuella vägprojekt i Jämtland. Det är främst tunga utländska husbilar som haft problem menar Trafikverket som framhåller att vägen snart är färdig och att problemen därmed är lösta samt att det ihärdiga regnandet tog hårt på grusvägen trots att den hyvlades och förstärktes i början av sommaren.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.